Nieuws

Sigrid Kaag brengt bezoek aan Haags Ontmoeten Julianaplaza

feb 18, 2021 | Nieuws


We leven momenteel in ongekende moeilijke tijden en wellicht nog moeilijker voor eenzame senioren en kwetsbare bewoners. Veel ouderen vereenzamen door de vergaande coronamaatregelen waardoor zij dubbel geïsoleerd raken. Het initiatief Haags Ontmoeten is daardoor nog belangrijker geworden. Vandaag mochten we Sigrid Kaag (Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) ontvangen tijdens het wekelijkse Haags Ontmoeten senioren café in Julianaplaza. Met dit wekelijkse senioren café wordt de mogelijke sociale isolatie van senioren, mantelzorgers en vrijwilligers doorbroken.

Binnen de mogelijkheden van de actuele geldende RIVM maatregelen met in achtneming van verschillende hygiënemaatregelen, het waarborgen van voldoende afstand, gescheiden loopstromen en zittend op vaste plekken, lukt het elke donderdag weer opnieuw om circa 25 ouderen uit Transvaal op een veilige wijze een heerlijke middag te bieden. Diverse spelletjes komen op de tafels en er wordt onderling gekletst en gelachen. Juliana Plaza werkt hierin nauw samen met De Haagse Beppies en het ouderenwerk en opbouwwerk van Zebra welzijn.

Sigrid Kaag dronk op donderdag 18 februari jl. gezellig een kopje thee mee en ging in gesprek met de Haagse ouderen, de mantelzorgers en de vrijwilligers. Herinneringen van vroeger werden gedeeld en er werd lovend gesproken over diverse waardevolle initiatieven zoals bijvoorbeeld de belcirkel. Het was zoals elke week een heerlijke middag.

Haags Ontmoeten Julianaplaza
Haags Ontmoeten Julianaplaza is een fijne ontmoetingsplaats voor senioren en mantelzorgers uit Transvaal en omgeving”. Het senioren café vindt wekelijks plaats in de Julianakerk en ouderen van alle komaf zijn er welkom voor een kop koffie, spelletje of een praatje. Het belangrijkste doel van het Senioren café is dat het een plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige sfeer. Het doel is om mensen uit hun isolement te halen. De koffie, thee en koeken zijn gratis.
Jongeren uit de buurt worden ingezet in de bediening en houden een praatje met de ouderen. Het contrast tussen jong en oud wordt hierdoor zichtbaar gemaakt waarbij jongeren op een vroege leeftijd vanuit een sociaal maatschappelijke invalshoek betrokken raken met senioren en mantelzorgers. Op het moment wordt naar mogelijkheden gekeken om de frequentie van het senioren café te verhogen. Wilt u meer informatie of ook deelnemen, neem dan contact op met 070 4492914 (Dhr. A. Celenk).

Fotografie: Puck van den Berg (D66 )

Ervaringen

Theo

"Zelfstandig wonen is mooi, maar eenzaam zijn niet. Hier ontmoet ik mensen van mijn leeftijd."

Theo – 71 jaar

Theo

Wij helpen eraan mee dat de ouderen in onze wijk die nog zelfstandig wonen, plezier in het leven hebben en houden."

Janny – 43 jaar