Over ons

Haags Ontmoeten is opgezet op initiatief van de gemeente Den Haag als onderdeel van
Den Haag Seniorvriendelijke stad en het actieprogramma Informele zorg.
Haags Ontmoeten is een plek in de wijk waar alle zelfstandig wonende ouderen en hun mantelzorgers
vrij binnen kunnen lopen. Het is een plek om te ontmoeten, ervaringen te delen en te ontspannen.
U kunt er samen iets drinken en/of meedoen aan allerlei activiteiten.

Voor ouderen

Op alle Haags Ontmoeten locaties worden diverse activiteiten georganiseerd waar u als (Haagse) oudere aan mee kunt doen. Van samen eten, spelletjes doen, dagelijkse handelingen oefenen tot geheugentrainingen. Heeft u zelf ideeën voor activiteiten? Dat kan ook, vraag hiervoor op de locatie naar de mogelijkheden.

 

Voor mantelzorgers

Vraagt u zich weleens af ‘Hoe kan ik mijn partner blijven ondersteunen, ook als het zwaarder wordt?’ of ‘Welke voorzieningen zijn er waarmee mijn vader/moeder langer thuis kan blijven wonen?’.
Bij de locaties van Haags Ontmoeten kunt u informatie, hulp en ondersteuning krijgen. U kunt er uw zorgen delen, vragen stellen of andere mantelzorgers ontmoeten.

 

Over ons

Waar zijn de locaties?

De locaties van Haags Ontmoeten zijn ondergebracht bij zorg, welzijn en maatschappelijke locaties door heel Den Haag.
Er werken professionals en vrijwilligers. U kunt zonder afspraak binnenlopen.
In alle stadsdelen van Den Haag kunt u locaties van Haags Ontmoeten vinden. Er is er altijd wel één bij u in de buurt!

Bekijk locaties

De deelnemende locaties staan onder leiding van deze organisaties:

Ervaringen

Wendy (45) woont aan de overkant van Haags Ontmoeten locatie WZH Hoge Veld. Ze komt uit Leiden en is voor de liefde naar Den Haag verhuisd. Na ziek te zijn geweest kon Wendy niet meer aan het werk en was ze op zoek naar sociale contacten en nuttig werk. Zo is Wendy terecht gekomen bij Haags Ontmoeten en is ze elke maandag een bekend gezicht bij de stoelgym.

‘Ik help de bezoekers, en zij helpen mij ook. Het geeft voldoening en biedt persoonlijke groei.’

Wendy- 45 jaar

Isabel (86) staat volop in het leven. Ze woont vijftien jaar in Den Haag en heeft daarvoor lang in Zuid-Limburg gewoond. Na het overlijden van haar man, een aantal jaren geleden, voelde zij zich vaker eenzaam. Omdat Isabel graag veel onderneemt, is zij op zoek gegaan naar een plek waar zij leeftijdsgenoten kan ontmoeten en aan verschillende activiteiten deel kan nemen. Inmiddels is Isabel een bekend gezicht bij Haags Ontmoeten.

‘Ik was eerst sceptisch, ik dacht dat is echt iets voor oude mensen, bingo leek mij maar niets en toen was ik zelf ook al 80 jaar oud! Nu voelt het als een vriendenkring waar lief en leed wordt gedeeld.’

Isabel- 86 jaar