Nieuws

Diby is vrijwilliger bij Haags Ontmoeten: ‘Veel nieuwe vrienden gemaakt’

okt 4, 2021 | Nieuws

Voor Diby Dihalu (58) voelt haar vrijwilligerswerk bij Haags Ontmoeten helemáál niet aan als ‘werk’. Sterker nog, het is haar hobby. Waar ze ook nog eens nieuwe vrienden aan overhoudt. “Je doet iets voor jezelf, maar ook voor je medemens.”

De ‘huiskamers’ van Haags Ontmoeten vind je door heel Den Haag: er staan er 50 verspreid door de stad. Wijkbewoners kunnen hier terecht voor een kopje koffie en om gezellig te praten met elkaar. Of om mee te doen aan allerlei activiteiten, zoals een potje bingo, een gezelschapsspelletje of een leuke activiteit buiten de deur. Haags Ontmoeten is er ook voor advies, een luisterend oor en ondersteuning van mantelzorgers.

Plezier

Diby gaat elke donderdag naar het wijkcentrum in Leidschenveen, waar ze als gastvrouw een paar uurtjes meehelpt om alles klaar te zetten, kopjes koffie inschenkt en met de wijkbewoners praat. Kortom alles om de ontmoetingsmomenten in de huiskamers van de wijk zo goed en gezellig mogelijk te laten verlopen.

“Ik doe het vrijwilligerswerk nu vijf maanden en nu al voelt het elke week als thuiskomen”, vertelt Diby. Ze doet het naast haar ‘echte’ baan. “Het werk bij Haags Ontmoeten geeft me alleen maar energie. Bewoners zijn zo dankbaar en ik voel me enorm gewaardeerd door hen en de coördinatoren. Als ik na zo’n middag thuiskom weet ik dat ik goed werk heb verricht en tegelijkertijd heb ik plezier gehad.”

Zonneschijn

Inmiddels heeft Diby al heel wat vrienden gemaakt via Haags Ontmoeten. “Als ik bijvoorbeeld een keertje niet ben geweest zeggen mensen ‘Hé, waar was je, ik heb je gemist!’ Of ze zeggen: ‘Diby, je bent mijn zonneschijn’. Dat is gewoon ontzettend fijn om te horen”, vertelt ze. “Ik kan ze gerust mijn vrienden noemen.”

Het vrijwilligerswerk bij Haags Ontmoeten is volgens Diby een echte aanvulling op haar leven. “Aan het eind van zo’n middag evalueer ik voor mezelf wat ik heb gedaan en wat ik heb toegevoegd voor een ander. En altijd besef ik weer dat ik er zelf ook zoveel aan heb.”

Ook vrijwilliger worden?

De ontmoetingsplekken van Haags Ontmoeten zijn volop open voor bezoekers dus Diby hoopt meer collega’s te kunnen verwelkomen. “We zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers door heel Den Haag. Er staan verschillende vacatures open, en je mag zelf bepalen hoeveel uur in de week je werkt. Ik raad het echt aan: het geeft zo’n wijdere blik op je leven.”

Klik hier om alle vrijwilligersvacatures bij Haags Ontmoeten te bekijken.

(Bron: artikel op platform In de buurt Den Haag)

Vrijwilliger Diby

Ervaringen

[testimonial_rotator id=213]