“Klein Kunstje is een laagdrempelige/toegankelijke verrassende kunstopdracht (teaser) om samen uit te voeren zonder kunstdocent, waarmee een sociaal-maatschappelijk en een kunstinhoudelijk doel worden bereikt. Het sociaal-maatschappelijk doel is om samen kunst te beoefenen om contact met elkaar te maken los van zorg, leeftijd, taalbarrières, beperkingen. Het kunstinhoudelijk doel is om een laagdrempelige opdracht/activiteit te bieden ter kennismaking van kunstonderwijs en die uitdaagt om meer met kunstonderwijs te willen gaan doen.

 

Het is bedoeld voor kwetsbaren in onze samenleving om samen met een familielid, buddy, vrijwilliger, hulpverlener of een andere kwetsbare inwoner uit te voeren. Het is de bedoeling dat de variatie in mogelijke doelgroepen vrijwel onbeperkt is.

 

Klein Kunstje wordt in een speciaal herkenbaar vormgegeven doosje en/of tasje met simpele materialen verspreid naar partners en locaties waar de doelgroep wordt bereikt. Denk aan verpleeghuizen, ontmoetingscentra, buurthuizen, theaters en bibliotheken. Hierin willen wij alle disciplines voorzien: schrijven, dans, theater, beeldend en muziek. Ook multidisciplinair, interdisciplinair en intergenerationeel willen wij stimuleren. “